БургасСпорт

ЕвроВолей 2023 – шансът на бургазлии да видят готова “Арена Бургас”

В началото на 2022-ра година бургазлии получиха страхотни новини – Бургас ще бъде един от българските градове, които ще посрещне мачове от груповата фаза на Европейското първенство за мъже през 2023 г. Председателят на волейболната федерация (БФВ) Любомир Ганев обяви, че зала “Арена Бургас” ще бъде домакин на мачове от турнира и елитният волейбол ще пристигне в Бургас. Това означава, че най-после “Арена Бургас” ще бъде завършена и бургазлии ще се радват на съоръжението.

Към днешна дата строящата се вече повече от седем години “Арена Бургас” не е готова, като през декември миналата година служебния тогава министър на спорта Андрей Кузманов заяви, че изпълнителите трябва да си свършат работата.

Има голям шанс през 2022 г. залата да бъде довършена и “Арена Бургас” най-после да отвори врати. Съоръжението трябва да е със 7200 седящи места за спортни мероприятия и близо два пъти повече за концерти. Залата ще е единствената в България, която ще може да приема големи състезания по лека атлетика.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button