Спорт

Ботев срещу Локомотив! Експертите определиха фаворита и раздават големи награди на своите нови клиенти

Ботев и Локомотив ще се изправят един срещу друг в 114-ата битка за Пловдив тази събота (5.03) на “Футболен комплекс Ботев 1912”, a двубоят ще започне точно в 17:30 часа.

През последните години мачовете между двата тима са изключително равностойни, като в последните 6 двубоя (във всички турнири) “смърфовете” имат 2 победи, “канарчетата” 1 победа, а 3 двубоя са завършили наравно.

Битката между Азрудин Валентич и Александър Тунчев ще бъде втора за тях. В първия им двубой, който се състоя на Лаута през миналата година, двата отбора завършиха наравно 1:1. Тогава Виктор Генев даде преднина на “жълто-черните”, но Венсан Марсел даде точката на “черно-белите”.

Откакто “канарчетата” играят домакинските си мачове на базата в Коматево, двата тима са изиграли 9 мача там. “Канарчетата” имат 4 победи, 3 двубоя са завършили наравно, а “черно-белите” имат 2 победи. Една от победите на “смърфовете” пък е в турнира за Купата на България.

]Иначе ако погледнем настоящия момент домакините от Ботев влизат като лек фаворит в срещата, въпреки че в дербитата рядко формата играе важна роля. “Жълто-черните” ще опитат да нанесат решителен удар по амбициите на “черно-белите” за Топ 6 и да ги довършат емоционално след отпадането им за Купата на България.


За “смърфовете” пък този двубой може да им преобърне целия сезон. Победа в Коматево ще зареди възпитаниците на Александър Тунчев и ще им даде още повече самочувствие по пътя им за битката към Топ 6 и класиране в Европа.

В събота предстои дерби, което е от огромно значение за двата отбора. Равенството може да бъде самоубийствено и за двата отбора и целите, които преследват.

Предстои да видим кой от двата тима ще се справи по-добре с напрежението и ще излезе по-освободен на терена в събота. Победителят отново ще властва в Пловдив, а загубилият ще чака следващата битка за реванш.

Кой ще бъде господар на Пловдив? Ето отговорa на Бетано + подаръци за всички фенове

Не изпускай нито една новина за твоя любим отбор! Научавай новините пръв с TribunaPlovdiv.bg. Отвори Фейсбук страницата ни, последвай двете стъпки и ще виждаш новините ни веднага след публикуването им:

Кой ще бъде господар на Пловдив? Ето отговорa на Бетано + подаръци за всички фенове

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button