Софийски футбол

Разкрити са заплатите на двама нови в Левски

Две от новите попълнения на Левски – Велтон и Цунами, ще получават по 5000 евро месечно, съобщава „Тема спот“. Ръководството на сините е постигнало договорка с двамата бразилци и те са се съгласили с поставените им условия, което няма да ги направи най-скъпоплатените играчи на „Герена“.

Латиноамериканците пристигнаха при столичани през тази зима от Ботафого ПБ и вече се готвят на пълни обороти на лагера в турския курорт Белек. Защитникът Цунами подписа договор за 2,5 години, докато нападателят сложи подписа си под контракт за три години.

Шефовете на „Герена“ са доволни от придобивките, тъй като бразилските футболисти не са поставили големи претенции, а двамата смятат, че това ще е идеален трамплин за кариера в Европа. Цунами е гласен за заместник на Иван Горанов по левия фланг на защитата, а също така високият му ръст позволява да играе еднакво добре и като централен защитник, и като вътрешен халф, което дава допълнителни опции пред Станимир Стоилов. От своя страна Велтон може да действа като централен нападател и крило, което означава, че ще внесе необходимата конкуренция в атаката на сините.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button